Vliegtickets Suriname: meer informatie over dit geweldige land
Vliegticket Suriname

Vliegtickets Suriname: meer informatie over dit geweldige land

Suriname is een prachtig land in Midden Amerika dat bekend staat om de schitterende natuur. Wil jij een vliegticket Suriname kopen en Suriname bezoeken, dan is het wellicht leuk om wat meer te weten te komen over dit geweldige land.

In het noord-oosten van Zuid Amerika vind je Suriname. Het land is ongeveer 3 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 480.000 inwoners, waarvan het merendeel in Paramaribo woont. Suriname heeft een rijke geschiedenis die sterk is verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Tot 1975 behoorde het nog tot het Koninkrijk der Nederlanden. De meeste inwoners van Suriname spreken dan ook Nederlands als eerste taal.

Vliegticket Suriname: de geschiedenis

De geschiedenis van Suriname gaat niet zo lang terug als bij landen in Afrika of Europa. Rond 25.000 voor Christus vestigden de eerste mensachtigen zich pas via de landbrug tussen Rusland en Canada in Noord-Amerika. Naarmate de eeuwen vorderden trokken deze mensen zuidwaarts en bereikte men ook Suriname.

Archeologische opgravingen tonen aan dat de eerste groepen jagers zich rond 10.000 voor Christus vestigden in Suriname. De jagers trokken verder en het volk de Surinen, die leefden van visvangst, bleven achter. Rond 3000 voor Christus kwam de cultuur van de Arowak stam tot bloei en werden in de gebieden rond de Amazone landbouw toegepast. Afstammelingen van de Arowakken verdreven rond 500 voor Christus de Surinnen en vestigden zich langs de kust en de rivieren van Suriname.

De daaropvolgende 15 eeuwen kwamen nog vele andere stammen in Suriname wonen. De Koriabo vielen rond 1200 na Christus Suriname binnen en verdreven de meeste stammen. Toen Columbus de nieuwe wereld had ontdekt en in 1498 langs de kust van Suriname voer werd hij gewaarschuwd voor de agressieve Koriabo’s en Arowakken. In 1499 werd Suriname door Vespucci en Ojeda voor het eerst te voet verkend. De Nederlanders volgden ongeveer 100 jaar later, maar zagen hun kans schoon. De vondst van zout, tabak en edelmetalen maakte dan men zich vestigden langs “De Wilde Kust”. Via de West Indische Compagnie probeerde men de scheepvaart van de Spanjaarden en Portugezen te verstoren. Ook de Engelsen vestigden zich in Suriname met een kolonie en begonnen vanuit Afrika slaven te importeren en handel te drijven met de indianen. In 1667 veroverden de Nederlanders het Engelse fort Willoughby, dat vanaf die tijd bekend stond als fort Zeelandia. De Nederlanders tekenden de vrede en mochten Suriname van de Engelsen houden in ruil voor Nieuw Nederland (het huidige Manhattan).

De Nederlanders continueerden de slavenhandel en men richtte zich op het verbouwen van koffie, suiker, katoen en hout. Waren er in 1713 ongeveer 1.000 Europeanen en 12.000 slaven in Suriname, nog geen 30 jaar later waren dit al 1500 Europeanen en 30.000 slaven. Ieder jaar kwamen er ruim 2000 slaven bij om te werken op de plantages. Omdat de slaven erg slecht behandeld werden vluchten sommigen om zich diep in de oerwouden te vestigen in kleine gemeenschappen.

Hoewel de Hollanders niet blij waren met deze ontsnapte slaven, was het wel handig dat zij een buffer vormden tussen de agressieve Indianenstammen en de kolonie. Er werden verdragen met de gevluchte slaven gesloten die in ruil daarvoor vrij mochten blijven.

Eind 18e eeuw werd Suriname door de Engelsen aangevallen, omdat Nederland en Frankrijk een verbond hadden. Men veroverde Berbice en later ook het gebied dat nu Guyana (toen Nederlands Guiana) is. Nadat deze kolonies en ook Suriname nog een keer wisselden tussen Nederland en Groot Britannie, bleef Guyana uiteindelijk van Engeland en kreeg Nederland Suriname in 1815 weer terug.

De Nederlanders stonden bekend als wrede slavendrijvers en Suriname zag in bijna 200 jaar tijd ongeveer 550.000 slaven het land binnen komen om te werken op de koffie, kantoen-, en suikerplantages. Toen de Engelsen in 1834 de slavernij afschaften ging Nederland nog bijna 30 jaar door. In 1863 stopte Nederland ook met slavenhandel en toen woonden in Suriname ongeveer 35.000 slaven. Dit waren er op zich niet heel veel, maar dat kwam omdat de Nederlanders vrijwel alleen mannen naar Suriname brachten. Na afschaffing van de slavernij waren arbeidskrachten betaald. Dit leidde er toe dat men goedkope Chinese, Indische en Javaanse arbeiders naar Suriname haalden.

Vanaf de 20e eeuw richtte men zich ook in Suriname op de mijnbouw en werd zowel goud als bauxiet gewonnen. Na de Tweede Wereldoorlog kregen de overzeese gebieden van Koningin Wilhelmina meer vrijheid. Voor Suriname was dit de eerste stap in de richting van onafhankelijkheid. De onafhankelijkheid van Indonesië (Nederlands-Indië) speelde hierbij zeker een rol.

In 1954 werd Suriname erkend als land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Op 25 november 1975 was de onafhankelijkheid een feit en werd Suriname formeel een onafhankelijke Republiek. In de periode tot aan nu heeft Suriname te maken gehad met een aantal staatgrepen en het dictatoriaal bewind van legerleider Desi Bouterse van 1980 tot aan 1989. Suriname is nu in een veel rustiger vaarwater gekomen dan in de jaren 80 en een stabiele republiek, hoewel Desi Bouterse op dit moment weer de gekozen president is van Suriname.

Vliegtickets Suriname: is het veilig in Suriname?

Ga je een vliegticket Suriname kopen en dus in Suriname op reis? Maak je dan geen zorgen om je veiligheid. Uiteraard moet je, net als in Nederland, niet met grote geldbedragen over straat lopen of je sierraden laten zien.

Vliegtickets Suriname: welke bezienswaardigheden zijn er?

Denk jij erover om een vliegticket Suriname te kopen en wil je weten welke bezienswaardigheden er zijn? Dan zit je hier goed. De prachtige en indrukwekkende natuur, wilde dieren en vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat je de ervaring van je leven tegemoet gaat. Je kan in Suriname onder andere de volgende 3 bezienswaardigheden bezoeken.

Paramaribo

Als je vliegtickets Suriname koopt en dit prachtige land bezoekt, dan mag je het mooie Paramaribo niet vergeten te bezoeken. Het oude centrum van Paramaribo is goed bewaard gebleven en heeft mooie houten huizen. Niet voor niets staat het centrum van Paramaribo op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Paramaribo kan je het grootste houten gebouw van Latijns Amerika zien: de Sint Petrus en Paulus Kathedraal. Ook het oudste fort van Suriname, Fort Zeelandia is erg mooi.

Brownsberg Natuurpark

Kom je met je vliegtickets Suriname aan in Paramaribo, dan vind je een kleine 150 kilometer zuidelijk het Brownsberg Natuurpark. In dit mooie Natuurpark kan je echt ervaren hoe een tropisch regenwoud eruit ziet. Er zijn mooie wandeltochten die je kan maken, waarbij je onder andere watervallen ziet.

Jodensavanne Natuurpark

Het savannebos van het Jodensavanne Natuurpark is een uitstekende plek om te zien hoe de jungle van Suriname eruit ziet. Geniet van talloze vogels en vlinders. Het park ligt op de plek waar in de 17e eeuw een kolonie was voor Engelse en Portugese Joden. De kolonie werd na 30 jaar verlaten en is inmiddels door de jungle opgeslokt. Als je daar rondloopt zijn de gebouwen nog onder de jungle te vinden. Zoek maar eens tussen de mossen en boomwortels.

Bij welke luchtvaartmaatschappijen zijn vliegtickets Suriname goedkoop?

 

World Ticket Center Goedkoopste vliegticket Suriname Boek direct je vliegticket Suriname

2 Cheaptickets.nl Goedkoper vliegticket Suriname

3 Vliegwinkel.nl Goedkoop vliegticket Suriname